Tornem! Aquest Nadal vine al Pessebre Vivent de Brunyola

Estem contents, per tornar! Després dels últims Nadals amb la incertesa de com compaginarem la pandèmia amb les representacions del pessebre, aquest any tornem amb la normalitat que coneixíem el Nadal de 2019.
Els amics de Brunyola recuperem la presentació, amb uns moments musicals. La nostra imprescindible baixada de l’Àngel del campanar, que no deixa de ser un emblema i la manera de dir-vos que sou molt benvinguts al nostre poble i al nostre Nadal.
Estem contents, que una de les cançons que presentem, és la nostra particular manera de fer un homenatge a tots els que hem patit durant aquests anys la Covid. Volem sortir de la foscor per entrar novament a la llum i a la vida.
Estem contents, de ser els Amics de Brunyola i esperem que ens vegeu com els amics que us conviden a casa seva cada any per Nadal. Des de fa quaranta-un anys fem possible que uns i altres gaudim de la festa, alegria i vida que representen aquestes festes.
Benvinguts, passeu, passeu que sou a casa vostre. Ens veiem i per això estem contents.

Tanquem la 40a edició amb més de 3000 visites

Tot i que ha estat una 40a edició diferent de la que hauríem imaginat, hem fet un pas endavant respecte a l’últim any i hem recuperat la presencialitat.

Malauradament, hem hagut de prescindir d’escenes com la baixada de l’àngel, que tant ens identifica.

Tot i això, més de 3000 persones ens han visitat al llarg dels 5 dies, i per això els volem donar les gràcies!

Esperem que la 41a sigui l’edició on finalment recuperem la normalitat prepandèmia!

Us deixem amb un petit recull de fotografies de l’edició d’enguany.

Podeu visitar el nostre perfil d’Instagram per veure més fotos!

Ens retrobem l’any vinent!

Brunyola celebra 40 anys de Pessebre Vivent amb una edició adaptada a les mesures COVID

Quan la nit de l’1 de gener de 2020 ens acomiadàvem de la gent que havia fet el 38è pessebre i ens encomanàvem a trobar-nos a la pròxima edició, ningú, ni en els pitjors dels seus somnis hauria pogut imaginar el que ha passat els últims dos anys.

El mes de juny del 2020, preveient que la situació no anava a millor vàrem decidir fer un pessebre virtual. Durant unes estones ens vàrem retrobar, ells a la seva bombolla i nosaltres darrere les càmeres i mascaretes. (Aguantant aquell impuls tan humà de fer-nos una abraçada). Va ser divertit, tendre i bonic, però no érem en el nostre recorregut de sempre. Malgrat tot, el nostre missatge era transmetre a tothom que la flama dels Amics de Brunyola era encesa i viva.

Una flama que es va encendre el 1981 per un grup de joves i nens que varen decidir que Brunyola era un escenari de pessebre i només hi faltaven les figures. Durant aquests anys i en diferents moments han fet de figurants més de 1000 persones, gent que ha tingut o té alguna vinculació amb el poble han fet de pagesos, pastors, romans, mercaders, reis, Sant Joseps, Maries, oficis i àngels.

Àngels, com el de l’Anunciació que baixa del campanar, del Castell, per donar una Bonanova a Maria i la benvinguda als visitats, que amb aquests anys són milers.

I el desembre del 2021 tornem, perquè la gent de Brunyola necessitem fer el pessebre com una cosa que forma part del nostre ritme vital.

Tornem inquiets, ja que farem un pessebre diferent amb distàncies, mascaretes, gel hidroalcohòlic i sense la baixada de l’àngel per garantir totes les mesures de seguretat que ens ha marcat la pandèmia.

Tornem renovats, perquè potser sense aquest impàs no hauríem canviat pràcticament res, però la situació ha fet que ens replantegéssim noves escenes i decorats.

Tornem contents i alegres, donant la benvinguda a les noves incorporacions, aquells que faran de nen Jesús i aquells que han sentit el cuc de formar part d’alguna cosa i es posaran per primer cop una túnica.

Tornem enyorats, de tota la gent que durant aquests anys han representat diferents personatges, des dels més insignificants fins a essencials i que ens han deixat. A tots ells els hi devem tornar per tot el que varen fer i com varen estimar el pessebre.

Tornem orgullosos, haver arribat a quaranta anys de representacions i a quaranta anys de forjar lentament el que ha donat nom a la nostra associació, ser AMICS. Gent que no ha passat només per un tram de la vida en un moment donat, sinó gent que forma part del nucli important de cadascú de nosaltres en bons i mals moments, fins i tot en temps de confinament per pandèmia, on pots no saber-ne res, tens clar que sempre i en qualsevol moment hi són. Perquè dins de cada Amic hi ha una mica de la flama del pessebre de Brunyola que fa que cada any per Nadal siguem una família de més de 200 persones. I això no té preu.

I enguany tornem, agafem aquesta flama amb més força que mai, oferint el millor que tenim els Amics de Brunyola, la seva gent.

Tornem per compartir amb tothom la joia de Nadal i sobretot l’alegria de dir que els del pessebre de Brunyola fem 40 anys!!!

Només dir-vos que TORNEM i sobretot US ESPEREM a tots!!!!

Podeu comprar les vostres entrades fent clic aquí.