Ja hi tornem a ser, i fa 42 anys!

Des d’un llunyà 1981, el món ha canviat; ningú en aquell moment hauria pensat que, a dia d’avui, hauríem viscut tantes coses i tants esdeveniments anomenats històrics.

En aquells temps, a Brunyola feia aproximadament 7 anys que havia arribat la llum i encara faltaven 11 anys perquè arribés el telèfon. Avui, aquesta llum fa possible que cada Nadal el pessebre sigui més màgic: permet que l’àngel del campanar ens doni la benvinguda, que entrada la foscor de la nit les pedres parlin i puguem veure la natura espectacular que rodeja aquest poble, que els nostres figurants puguin representar grans escenes i, que des de la penombra, els Reis Mags d’Orient ens saludin.

Actualment, podem dir que els avenços tecnològics també formen part del pessebre. Vam començar amb un rudimentari equip de so, i ara, a través d’un sol ordinador, podem donar encara més vida a les nostres representacions. La tecnologia també permet que qualsevol persona del món pugui descobrir el nostre pessebre i compartir les nostres imatges amb els seus essers estimats. Sense telèfon mòbil, seria més complicat organitzar-nos per tenir-ho llest per vosaltres arribades les festes nadalenques, així que des dels Amics de Brunyola sabem que, encara que estiguem a les beceroles del món que vindrà, tots aquells avenços que puguin ser bons pel nostre pessebre, si permeten conservar-lo a pesar de les dificultats que es puguin presentar, els aprofitarem.

Els últims temps han demostrat que poden aparèixer aquests entrebancs imprevisibles, i que malgrat les adversitats, la gent del pessebre és capaç de mantenir-lo viu, que forma part del nostre ADN, i que aconsegueix que tot un poble treballi per a un objectiu comú: fer realitat el pessebre vivent de Brunyola. Per la seva banda, el pessebre també recompensa l’estima de la millor manera, fent realitat un somni, que els seus fills tornin a casa per Nadal.

El nostre pessebre vol reflectir l’amor al poble de Brunyola, la conservació de les tradicions, els oficis antics i el respecte als nostres avis, abraçant la modernitat, la tecnologia i els avenços dels nous temps; amb el desig de continuar somiant durant molts i molts anys.

Veniu i somieu amb nosaltres!!!

Bookmark the permalink.