Brunyola celebra 40 anys de Pessebre Vivent amb una edició adaptada a les mesures COVID

Quan la nit de l’1 de gener de 2020 ens acomiadàvem de la gent que havia fet el 38è pessebre i ens encomanàvem a trobar-nos a la pròxima edició, ningú, ni en els pitjors dels seus somnis hauria pogut imaginar el que ha passat els últims dos anys.

El mes de juny del 2020, preveient que la situació no anava a millor vàrem decidir fer un pessebre virtual. Durant unes estones ens vàrem retrobar, ells a la seva bombolla i nosaltres darrere les càmeres i mascaretes. (Aguantant aquell impuls tan humà de fer-nos una abraçada). Va ser divertit, tendre i bonic, però no érem en el nostre recorregut de sempre. Malgrat tot, el nostre missatge era transmetre a tothom que la flama dels Amics de Brunyola era encesa i viva.

Una flama que es va encendre el 1981 per un grup de joves i nens que varen decidir que Brunyola era un escenari de pessebre i només hi faltaven les figures. Durant aquests anys i en diferents moments han fet de figurants més de 1000 persones, gent que ha tingut o té alguna vinculació amb el poble han fet de pagesos, pastors, romans, mercaders, reis, Sant Joseps, Maries, oficis i àngels.

Àngels, com el de l’Anunciació que baixa del campanar, del Castell, per donar una Bonanova a Maria i la benvinguda als visitats, que amb aquests anys són milers.

I el desembre del 2021 tornem, perquè la gent de Brunyola necessitem fer el pessebre com una cosa que forma part del nostre ritme vital.

Tornem inquiets, ja que farem un pessebre diferent amb distàncies, mascaretes, gel hidroalcohòlic i sense la baixada de l’àngel per garantir totes les mesures de seguretat que ens ha marcat la pandèmia.

Tornem renovats, perquè potser sense aquest impàs no hauríem canviat pràcticament res, però la situació ha fet que ens replantegéssim noves escenes i decorats.

Tornem contents i alegres, donant la benvinguda a les noves incorporacions, aquells que faran de nen Jesús i aquells que han sentit el cuc de formar part d’alguna cosa i es posaran per primer cop una túnica.

Tornem enyorats, de tota la gent que durant aquests anys han representat diferents personatges, des dels més insignificants fins a essencials i que ens han deixat. A tots ells els hi devem tornar per tot el que varen fer i com varen estimar el pessebre.

Tornem orgullosos, haver arribat a quaranta anys de representacions i a quaranta anys de forjar lentament el que ha donat nom a la nostra associació, ser AMICS. Gent que no ha passat només per un tram de la vida en un moment donat, sinó gent que forma part del nucli important de cadascú de nosaltres en bons i mals moments, fins i tot en temps de confinament per pandèmia, on pots no saber-ne res, tens clar que sempre i en qualsevol moment hi són. Perquè dins de cada Amic hi ha una mica de la flama del pessebre de Brunyola que fa que cada any per Nadal siguem una família de més de 200 persones. I això no té preu.

I enguany tornem, agafem aquesta flama amb més força que mai, oferint el millor que tenim els Amics de Brunyola, la seva gent.

Tornem per compartir amb tothom la joia de Nadal i sobretot l’alegria de dir que els del pessebre de Brunyola fem 40 anys!!!

Només dir-vos que TORNEM i sobretot US ESPEREM a tots!!!!

Podeu comprar les vostres entrades fent clic aquí.

Bookmark the permalink.